Saturday, April 10, 2010

Twitter da bile güzel yazıyor

İSTANBUL - Son ayların en popüler mecralarından sosyal paylaşım sitesi Twitter, birçok ünlü sanatçı, gazeteci, oyuncunun yanı sıra edebiyatçıların da uzak duramadığı bir alan. Ve çoğu burada yazdıklarıyla kimi zaman twitt'lemenin ötesine geçerek alıntı yaptıracak kadar güzel şey yazıyorlar.
Biz de, daha önce takip ettiğimiz isimlerden, edebiyatın ve çağdaş tiyatronun en önemli yazarlarından Özen Yula'nın Twitter'daki sayfasına girdik, hoşumuza gidenleri derledik. Ortaya çıkan elbette bir bütün oluşturmuyor ama güzel bir toplam olduğu kesin...
- "Ay tedirginliği" diye bir şey varmış. Yörüngesinden saparmış ay her döndüğünde. Buna denirmiş. *
- Bazen uzaklık gerekir insana. Kentinden, yurdundan, evinden, ait olduğu yerden hattâ kendisinden bile uzakta olmalı insan. O kadar ki yenilensin!
- Durmamız gereken yeri asla bilemiyoruz. Hayatta nerde durmamız gerektiğinden kaldırımda durup beklenecek yere kadar! Öğrenemiyoruz da!
- Nazan Öncel ne kadar iyi ve hakiki bir şarkı sözü yazarı. Bazen samimi, bazen bu ne biçim şarkı dedirtiyor. Ama dinledikçe başka bir ruh hali.
"...Hoş tutmazsan, iyi bakmazsan, alakadar olmazsan, yalnız uyur yalnız uyanırsın artık!.." Nazan Öncel... Doğru söz gene!
- "Tanrı isteseydi Asya ile Avrupa İstanbul'da kavuşurdu birbirine. Bir bildiği var ki ayırmış kıtaları. Ne diye zorluyoruz şartları?"
- Kalbi kırık çok insan var. Kimse kalp kırıklığından ölmüyor; yavaşlıyor biraz, sızısı diniyor. Sonra yoluna devam ediyor. Adına hayat diyorlar!
- Güneşli ama soğuk bir gün bir Amerikan şehrinde. TV'de Matrix Maratonu var. 3 Film, dışardaysa hayat. Göl buz tutmuş. Serin bir rüzgâr esiyor. Göl!
- "İyi zamanlarımız oldu. Karmaşık bir devrin çocuklarıydık ama, hatırlayınca burnumuzun direğini sızlatan anlarımız oldu. Hayat denen mucize!"
- Dört bölüm "Altın Kızlar"ı üst üste çakınca bir şeyi kalmıyor insanın. Gerçekten denedim, gördüm.
Özen Yula'nın Twitter sayfasından.
- Deniz kıyısında huzurlu, mutlu bir son bekliyor herkes. ama kimse o sonu hak edecek gibi yaşamıyor. belki de bu yüzden hep şaşkın ölüyoruz.
- Bir şehrin bütün sokakları aynı insana çıkıyorsa bunun adı aşktır.
- Her şey geçer, Aşk bile. Bir ince sızı kalıyor, kalsın! İçinde sızlayan o yer, bir zamanlar ve belki halen insan olduğunu hatırlatır! Evladır!
- "Yanıyorum, yanıyorum, ateşi körükle!/ Boğuluyorum, beni denizin en derinine sürükle!" Rembetiko filminden çok sevdiğim bir şarkı sözü!
- Picasso demiş: "Bütün çocuklar sanatçıdır ama asıl mesele bunu büyüdükten sonra da sürdürebilmekte!" Bunca az harfle bu kadar ağır söz! Helal!
'Twitter'da bile' güzel yazıyor

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.